Blackjack

Jocurile de cărți sunt populare atât în mediul online, dar și offline. Dintre acestea, blackjackul are parte de numeroși jucători în țara noastră, fiind cunoscut și sub numele de „21”.

Numele se referă tocmai la cea mai importantă regulă a jocului, și anume faptul că nu trebuie acumulezi mai mult de 21 de puncte. Tocmai din acest motiv este ușor de jucat. În plus, este un joc care combină inteligența jucătorului cu hazardul, iar acest mixt asigură spectaculozitatea jocului de blackjack.

Care este regulamentul jocului de blackjack ?

Fiecare carte de joc are o anumită valoare, după cum urmează: cele de la 2 la 9 au o valoare identică cu cifra inscripționată pe cartea respectivă, decarii și cărțile cu imagini au o valoare de 10 puncte, iar așii pot valora 1 punct sau 11 puncte, în funcție de numărul care îl avantajează pe jucător pentru a rămâne sub un total 21 de puncte.

Care este cea mai bună strategie în jocul de blackjack ?

Din regulile jocului de blackjack, cele mai utilizate opțiuni de către jucători sunt aceea de a mai cere o carte (hit) sau aceea de a te opri (stand). Vei lua această decizie în funcție de ceea ce ai tu, dar și în funcție de cartea arătată de dealer.

Dacă ai un total de 11 puncte sau mai mic, este cert că vei mai cere o carte, fiind imposibil să depășești 21 de puncte. Însă, dacă totalul punctelor tale este mai mic de 16, șansele de a învinge dealerul sunt mici, așa că foarte mulți jucători se opresc.

Tocmai pentru că este un joc popular, blackjack-ul poate fi găsit la cazinourile online sub numeroase forme, cu reguli adiționale, pe lângă cele de bază. În România sunt puține cazinouri stradale în care poți juca blackjack, iar acestea se găsesc cu precădere în orașele mari. Așa că jucătorii români ai acestui joc se orientează tot mai mult către zona online, unde oferta e foarte generoasă.

Care este diferența între jocul de blackjack în cazinourile fizice și cele online ?

În spațiul virtual, poți juca blackjack fie în jocuri simulate pe computer, în care practic ai de a face cu un software programat, sau poți juca împotriva unui dealer în direct. Toate cazinourile care operează cu licență în România îți oferă posibilitatea de a juca blackjack, iar câteva dintre ele au chiar acea opțiune de a juca cu dealer live.