Bingo

Bingo este unul dintre cele mai cunoscute jocuri din lume. Poate oferi nunumărate ore de distracţie, dar şi câştiguri pe măsură. Apariţia jocului în mediul online nu a făcut decât să îi crească notorietatea şi milioane de oameni din întreaga lume au ajuns să umple miile de săli virtuale.

Jocul de bingo îşi are originile în urmă cu aproape jumătate de secol, într-un joc de loterie din Italia. Cardurile şi tokenurile sau celebra strigare a numerelor au fost adăugate în Franţa în secolul al 18-lea, atunci când se juca un bingo asemănător celui pe care îl întâlnim astăzi în cazinourile din întreaga lume.

Bingo online - cum se joacă

Bingo online oferă un mare avantaj faţă de cel practicat în cazinouri - viteza de desfăşurare. Un jucător nici nu trebuie să îşi parcurgă biletele atunci când se extrage un număr, pentru că acestea sunt validate automat de calculator. Acest lucru permite ca frecvenţa de extragere a numerelor să crească şi, implicit, rundele să dureze mult mai puţin. În plus, jucătorul nu trebuie să se teamă că a sărit vreun număr.

Aşadar, când joci bingo online, trebuie să ai în vedere faptul că nimeni nu strigă numerele extrase, ci acestea sunt afişate pe ecran. Fiecare jucător poate paria unul sau mai multe tichete şi, deşi cardurile îţi sunt asignate la întâmplare, poţi solicita să ţi se emită unul nou dacă nu eşti mulţumit de numere.

Scopul jocului este de a fi primul care îşi validează numerele de pe talon dintre cele extrase. Pot fi câştigate însă şi premii mai mici pentru fiecare coloană şi fiecare rând validat.

Bingo online - ce tipuri de jocuri există

Tipurile de bingo se referă la numărul total de bile care intră în extragere. Acesta poate varia de la 30 până la 90 de bile. În cazinourile online de la noi, cel mai des întâlnite sunt acelea cu 75 de numere, respectiv 90.

90-Ball Bingo . Cel mai popular joc de bingo este acela în care extragerea se face din 90 de numere. Tichetul în acest caz este format din nouă coloane, cu câte trei rânduri pe fiecare. În acest caz se poate câştiga fie prin completarea unei linii, a doua linii sau a schemei complete.

75-Ball Bingo . În acest caz, tichetul fiecărui jucător este alcătuit din cinci coloane şi cinci rânduri. Pătratul din mijloc este însă păstrat liber, ceea ce înseamnă că, pentru a avea o casă completă, ai nevoie de 24 de numere.

Bingo online - promoţii fără depunere

Ca şi în cazul altor jocuri de cazino online, şi pentru bingo poţi beneficia de promoţii speciale. Unii operatori îţi oferă chiar posibilitatea de a juca pe gratis, fără să fie nevoie să depui bani în contul tău online. Te poţi bucura astfel de ore întregi de distracţie, fără niciun cost.

Trebuie să spunem însă că astfel de oferte nu sunt foarte dese şi trebuie să analizezi cu atenţie piaţa. Spre exemplu, Unibet oferă un astfel de bonus pentru jocul de Bingo. Te înregistrezi şi ai 14 zile în care poţi intra gratis în camera de bingo.